CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

sâmbătă, 6 decembrie 2008

Despre 'Generatia eco'


Ok...cred v-ati obisnuit sa tot auziti pe la televizor sau sa cititi din diferite reviste despre 'miscarea' eco.Este deja un trend sa fi eco.

Sa luam sper exemplu cateva randuri dintr-o revista: 'E cool sa fi eco.Intr-o lume care s-a obisnuit sa nu tina cont de consecinte, de cantitatea de plastic pe care o lasa in urma, a fi eco inseamna a fi altfel decat ceilalti.Inseamna a fi la moda alaturi de primii din generatia ta, cei care incearca sa faca o schimbare.'

Ok.Cum ziceam si in poll...cand peste vreo 2-3 ani o sa fie la moda sa ai vile pe Marte, Jupiter sau Soare desigur ca toata lumea va vrea sa fie in trend.Dupa parerea mea a fi eco nu inseamna a fi la moda.Este o chestie care ar trebui sa ne procupe pe toti.E o chestie de bun simt sa nu arunci gunoaie pe jos, ca doar de asta exista cosurile de gunoi.Nu trebuie sa apara un trend ca sa impulsioneze lumea sa se preocupe de bunastarea planetei.E planeta noastra, ar trebui sa fim constienti ca daca vom continua sa distrugem paduri, sa poluam mediul etc. planeta se va duce de rapa.

Multi gandesc asa: 'Daca ceilalti arunca gunoaie pe jos, eu de ce sa nu o fac?Eu sunt mai fraier, sau ce?'.Fraieri sunteti cand ii urmati pe altii in prostia lor.Daca un idiot se arunca in Dunare, asa o sa faci si tu?Hai sa fim seriosi.Ar trebui sa depasim mentalitatea asta de 'turma'.

In concluzie, sunt lucruri simple pe care le putem face pentru a ajuta planeta, fara a ne da peste cap, dar suficiente pentru a face diferenta.Si pentru a simti ca si tu contezi, ca fiinta, pe aceasta planeta.



2 comentarii:

Tarina spunea...

"Nu trebuie sa apara un trend ca sa impulsioneze lumea sa se preocupe de bunastarea planetei."

Asa ar fi frumos, sa nu necesitam asta. Dar sunt asa de multi inculti (nu-mi place ca trebuie sa-i numesc asa, dar e adevarat) care fac doar ce e la moda. Si daca prin creearea unui trend diminuam incalzirea globala, defrisarile si efectul de sera din intreaga planeta, atunci de ce nu?
Nu mijloacele, rezultatele conteaza in astfel de cazuri.
Imi place sa mai vad ca te intereseaza astfel de lucururi. Lumea intreaga are nevoie de oameni carora sa le pese!

Bogdana Mirea spunea...

Problema ar fi ca oamenii nu primesc de acasa nici macar educatia de a arunca gunoaiele acolo unde trebuie. Daca o revista ar reusi sa ii convinga ca e "in trend" pai doar ganditi-va cati prosti salveaza plneta acum!

intr-un fel...e bine...
in alt fel...e rau k avem nevoie de ultimatum-uri ca sa realizam in ce punct ne aflam.